Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Deze week in groep:  
Kies een groep

groep 6

Een wetenschapper in de klas

Hoi allemaal vandaag gaan wij jullie vertellen overde wetenschapper in onze klas.We hebben een wetenschapper in onze klas gehad die ons ging vertellen over kleuren.De man hete sjors en vertelde ons dat wit eigenlijk alle kleuren is behalven zwart zwart is geen kleur omdat het een hele donkere kleur is sjors vertelde ons dat je met rood, blauw en geel alle kleuren kan maken we gingen allerlei proefjes doen over hoe je kleur kan mengen in een fles met water erin we gingen ook 10 m&m’s in een bord leggen en dan er water erin doen en dan zie je dat de m&m’s de kleuren afgeven aan het water en dat ziet er heel cool uit. En somige kleuren geven heel veel kleur af vooral blauw, bruin en rood.  Er stonden alerlei flessen op de tafel en toen moeste we raden wat er in de flessen zat en in de eerste fles was groen en zat er veel suiker en kleurstof in en in de tweede rode/roze zat er gewoon kleurstof met water in en de dere was geel, en er zat ook water met kleurstof in en  de laatste was doorzichtig en er zat amandel in en het ruikt als marsepijn.We gingen ook 1 spelletsje doen met de klas kleurstof VS water, water moest proberen dat de kleurstof niet aan de overkant kwam, en als water de kleurstof aanraakten was de kleurstof af! En kleurstof had gewonnen!Nu gaan we wat vertellen over Sjors, sjors was 27 jaar en woonde in wageningen hij doet de opleiding scheikunde en hij leert allemaal proefjes en projecten maken dit was de eerste keer voor hem om zeg maar basisschoolkinderen iets te leren want meestal geeft hij les aan middelbareschoolkinderen en dan geeft hij daar scheikunde op de middelbareschool. sjors was in de opleiding scheikunde en nu wetenschaapers les geven aan basisschoolleerlingen en middelbareschoolleerlingen. Rosanne zat in een groepje met Nick, Carlijn, Rosanne en Mozes . en Esmee zat in een groepje met Kim, Sem, Esmee en Simon.  Rosanne vondt het doorzichtige water heel vies e Esmee vondt helemaal niks vies en Esmee vondt doorzich het lekkerst en Rosanne vondt groen het lekkerst!!

 

 Groetjes Esmee en Rosanne

 

 

 

 

De wetenschapperHet ging over kleurstof in het eten.we hadden flessen met kleur. de klas moest raden waar hij naar smaakte en daarna de kleur opschrijven .nadat we dat hebben gedaan gingen we proeven . in fles 1 zat groene kleurstof met suiker wij dachten dat dat ht sponscake of appel was hahaha. En in fles 2 zat rose kleurstof zonder suiker wij dachten dat het framboos was.in fles 3 zat gele kleurstof zonder suiker wij dachten banaan maar dat was niet.in fles 4 zat doorzichtig water in en wij dachten dat het gewoon water was weer maar het was water met amandel in en wij dachten bitterkoekjes was.hahahaha.daarna ging hij weer iest vertellen.hij liet een proefje aan de hele klas zien.dat was die van de m&m’s en dat kleurstof in een bolletje naar  beneden valt in water.dan verspreid dat in het water en dat was heel grappig om te zien.al de flessen met water in die kleur en dat was cool!!!!we mochten ook zelf schudden en dat was gaaf en wij mochten het ook doen van sjors(sjors was die de les gaf).eerst moch Maud mog het aller eerste die van de hele klas mocht schudden.nog van de m&m’s doen.iedereen had een bortje en nog een nieuwe bekkertje.we had 10 m&m’s en moest in het bekkertje water in.we deden ook tegelijketijd erin(Isa en Maud)(de m&m’s).Maud deed het ook een keer met m&m’s zij ze tegen sjors,want ze zitten naast elkaar Isa en Maud en Finn en Scott zaten bij elkaar in het groepje.Davida,Esra,Evi en Daan waren ook een groepje.Mozes,Nick,Carlijn en Rosanne waren ook een groepje.Simon,Sem,Kim en Esmee waren ook een groepje.het laatste groepje is Stijn,Esther,Ilse en Jusuel.ze moesten wel samen werken met de opdrachten.als  de groepjes klaar waren met overlegen mochten ze het antwoordt tegen Sjors vertellen wat je dacht dat het  antwoordt was van je groepje.De m&m’sNog een opdracht!! En dat waren de m&m’s je had met je groepje een boord en water met m&m’s in moesten .na een tijdje ging het sprijden. Dat zag er cool uit !!!! (dat vonden wij tenminste).de kleurstof maakten er figuurtjes in het water van de kleuren van de m&m’s.de kleuren waren weg van de m&m’s(de kleuren waren eraf dus werden ze bruin dus chocolade).de kleuren van de m&m’s waren rood,groen,oranje,geel,blauw en bruin.

Groeten isa en maud uit groep 6!!!: